Αρχική σελίδα

Ο Κώστας Καλέντζης ασκούσε ερασιτεχνικά την εικαστική δραστηριότητα από τα μαθητικά του χρόνια. Εκτός του επαγγέλματος στον ελεύθερο χρόνο του, συμμετείχε σε κοινωνικές και πολιτισμικές δραστηριότητες. Μετά τις σπουδές σε εργαστήριο και την εγγραφή του στο ΕΕΤΕ, είχε μια έντονη παρουσία στο χώρο της ζωγραφικής.
Τα θέματα των έργων του τα τελευταία χρόνια, αντλούνται συνήθως από ζωντανές σκηνές που διαδραματίζονται σε χώρους συνάθροισης, σε αστικά ή φυσικά τοπία. Τα έργα απεικονίζουν κυρίως στιγμιότυπα της καθημερινότητας με βασικό θεματικό άξονα την ανθρώπινη παρουσία και συνύπαρξη. Χωρίς να εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο καλλιτεχνικό ρεύμα, διακρίνονται από ιμπρεσιονιστικές επιρροές σε συνδυασμό με εξπρεσιονιστικά στοιχεία στο ύφος και την αισθητική.
Λόγω της συνάφειας της Πληροφορικής με την Μαθηματική επιστήμη, παρακολουθούσε και διερευνούσε τις νέες τεχνολογίες και την επίδραση τους στο σύγχρονο εικαστικό πεδίο. Με αφορμή την έκθεση έργων σε iPad του διεθνούς φήμης εικαστικού David Hockney στη Royal Academy στο Λονδίνο, το 2012, ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα ζωγραφικής σε tablet. Τα πρώτα του έργα δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα σχεδίασης sketchbook στο iPad 2, με χρήση του δακτύλου του ως εικονικό μολύβι. Τα έργα του νέου αυτού εικαστικού τρόπου έκφρασης, εκτέθηκαν σε 2 ατομικές του εκθέσεις στις Βρυξέλλες.
Πρόσφατα ξεκίνησε να δημιουργεί ένα νέο κύκλο εικαστικών έργων με το ίδιο σχεδιαστικό πρόγραμμα (Sketchbook) στο νέο Apple iPad Pro, που συνοδεύεται από ηλεκτρονικό μολύβι σχεδίασης, το οποίο αντικατέστησε την αφή, παρέχοντας επιπρόσθετες δυνατότητες και προσομοιώνοντας τις υφές της συμβατικής σχεδίασης.